19 Απριλίου 2024 / 1:40 πμ
19 Απριλίου 2024 / 1:40 πμ

Τσίπρας: Κανένα κράτος δεν είναι ανεξάρτητο αν υπάρχουν επεμβατικά δικαιώματα

από fimotro

Εθνικής σημασίας στόχος η δίκαιη λύση του κυπριακού και γι’ αυτό χρειάζεται διάλογος και ενημέρωση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, τόνισε ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τη Βουλή για το θέμα.

Υποστηρίξαμε τις πάγιες θέσεις της χώρας, ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος μέλος της ΕΕ.

Η Ελλάδα στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά εμπλέκεται μόνο στη διαπραγμάτευση του κεφαλαίου της ασφάλειας. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία ο λαός της οποίας θα πάρει την τελική απόφαση, τόνισε.

Λύση συνεπάγεται αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ξεκαθάρισε και επεσήμανε ότι έγινε ιστορικής σημασίας προσπάθεια από το υπουργείο Εξωτερικών ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον Ν. Κοτζιά.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να θεωρείται ανεξάρτητο αν εις βάρος του υπάρχουν εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα. «Κανένα κράτος δεν μπορεί να υπογράψει δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας σε χώρα-μέλος της ΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα