20 Απριλίου 2024 / 12:21 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:21 μμ

Τσίπρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό (βίντεο)

από fimotro

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της πολυμερούς την προσεχή Πέμπτη. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας του μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία χάραξης εθνικής γραμμής για το Κυπριακό.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr, ο πρόεδρος της Ν.Δ. στηρίζει εμφανώς τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και εκτιμά ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί καθώς είναι καλύτερη από μία μη λύση. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι προσεκτική, δηλαδή δεν θα επιχειρήσει – κεντρικά τουλάχιστον – να επηρεάσει τις εξελίξεις. Άλλωστε, η όποια λύση θα πρέπει να εγκριθεί, κυριαρχικά, από τους πολίτες της Κύπρου, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι η διάσκεψη της Γενεύης θα οδηγήσει, τελικά, σε κάποια πρόταση και δεν θα καταλήξει σε αδιέξοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου μετέβησαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ωστόσο δεν μπήκαν στη συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα