19 Απριλίου 2024 / 1:13 πμ
19 Απριλίου 2024 / 1:13 πμ

Τσίπρας: Θέλουμε να γίνουμε διεθνές hub στην ενέργεια

από fimotro

Η ενέργεια αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής μας πολιτικής, ενώ το περιβάλλον και η προστασία του είναι απαραβίαστη προϋπόθεση για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως είπε ο ενεργειακός σχεδιασμός είναι βασικό εργαλείο για την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα αναβαθμίζει τη θέση της χώρας που έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λόγω της θέσης της στον χάρτη.

«Θέλουμε να γίνουμε πολλαπλός ενεργειακός κόμβος», τόνισε. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος και στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα διεθνές hub όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και την ενέργεια. «Οι ενεργειακοί δρόμοι του μέλλοντος δεν μπορούν παρά να περνούν από την Ελλάδα», τόνισε.

Η ενεργειακή συνεργασία είναι στο επίκεντρο των επαφών που γίνονται σε τριμερείς συνεργασίες με άλλες χώρες αλλά και στις διμερείς επαφές με άλλα κράτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα