20 Απριλίου 2024 / 4:10 μμ
20 Απριλίου 2024 / 4:10 μμ

Τσίπρας: Η επίσκεψη στις ΗΠΑ είχε απτά αποτελέσματα

από fimotro

Για «απτά αποτελέσματα» από την επίσκεψη στις ΗΠΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τα F16 και την βάση της Σούδας.

Ο πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι δεν ήρθε στη Βουλή να θέσει τα συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως ο Στ. Θεοδωράκης και ανοίγει άλλα ζητήματα (σ.σ. ερώτηση για την ασφάλεια μετά την επίθεση στην Πεύκη).

Όπως είπε απτό αποτέλεσμα ήταν:

* Οτι για πρώτη φορά ακούστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σαφή θέση για ελάφρυνση του χρέους, παρότι κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα ασχοληθεί. Όπως είπε στις ιδιωτικές συνομιλίες τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες.

* Οτι ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ελλάδα βγήκε από την κρίση και κάλεσε αμερικανούς να επενδύσουν.

* Η σύσταση ομάδας εργασίας για προώθηση επενδύσεων και η αναγνώριση ότι η χώρα μπορεί να γίνει κόμβος ενέργειας και τηλεπικοινωνιών

* Η ανακοίνωση για την κατασκευή πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη και η γνωστοποίηση ότι μέσω Ελλάδας θα προχωρήσει η προώθηση σχιστολιθικού αερίου από ΗΠΑ.

* Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ ως τιμώμενης χώρας που θα αποτελέσει καμπή για αμερικανικές επενδύσεις, αλλά και σχέδια σε τομείς όπως οι υποδομές και τα ναυπηγεία.

* Η αναγνώριση του ρόλου της χώρας στην ασταθή περιοχή που βρισκόμαστε.

* Η διαβεβαίωση από πλευράς ΔΝΤ ότι η ελληνική οικονομία πέρασε τον κάβο και ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα καθώς και το ότι δεσμεύτηκαν να έχουν εποικοδομητική στάση στη γ’ αξιολόγηση.

«Αυτά δεν είναι φωτογραφίες όπως λένε κάποιοι, έχω πολλές άλλωστε», σημείωσε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για αποτυχία πριν καν μπει στο αεροπλάνο για να πάει στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα