25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία προανήγγειλε ο Τσίπρας

από fimotro

Εξεταστική για τα σκάνδαλα της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη. Συγκεκριμένα τόνισε: «Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «παραλάβαμε σε πλαίσιο ασφυξίας το χώρο της Υγείας, το 2015». “Παραλάβαμε ένα σύστημα με τρομακτικά κενά”, τόνισε. «Παραλάβαμε νοσοκομεία χρεοκοπημένα και καταφέραμε να τα φέρουμε σε κατάσταση δημοσιονομικής βιωσιμότητας», επεσήμανε. Ενώ χαρακτηριστικά είπε κλείνοντας την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός: «Αισθάνομαι υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει στο χώρο της Υγεία, μέσα σε αυτό το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο»

“Ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης είχαμε τρομακτική συρρίκνωση στην ποιότητα των παροχών ιδιαίτερα στην δημόσια υγεία. Αναφέρομαι στην 5ετια 2010 – 2014 που ενώ ο μνημονιακός στόχος ήταν η δημόσια δαπάνη για την υγεία να είναι στο 6% και πριν την κρίση ήταν στο 6,8% το 2014 εμείς παραλάβαμε την δημόσια δαπάνη πολύ χαμηλότερα. Δεν μας παραξενεύει ότι ήταν χαμηλότερη από ότι τα ίδια τα μνημόνια προέβλεπαν”, είπε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα