20 Απριλίου 2024 / 9:53 πμ
20 Απριλίου 2024 / 9:53 πμ

Τσίπρας από τον Άη Στράτη : τιμούμε τον αγώνα εναντίον του κατακτητή

από fimotro

«Επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επίσκεψή του στον Άη Στράτη.

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεναγήθηκαν νωρίτερα στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη, από τον διατελέσαντα επί 25 χρόνια, δήμαρχο του νησιού, Χαράλαμπο Μακρή και στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την «εξαιρετική ιδέα να έρθουμε μία τέτοια μέρα σε έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο», ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης. «Η χώρα μας τα τελευταία 4-5 χρόνια με τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει κρατήσει όρθια την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. «Η ανταπόδοση δεν πρέπει να είναι μία λογική πίεσης των συμφωνιών. Οι συμφωνίες υπογράφονται και τηρούνται από όλες τις πλευρές. Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι ισχυροί. Δεν υπάρχει αλά καρτ Ευρώπη» συνέχισε για να τονίσει. «Ή θα μοιραζόμαστε μαζί ευθύνες και υποχρεώσεις ή δεν θα μοιραζόμαστε τα οφέλη».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης». Κάνοντας ειδική μνεία στις δηλώσεις αμφισβήτησης των εθνικών συνόρων και των διεθνών συνθηκών, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «εμείς οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης» «Θα πρότεινα στους γείτονες μας, αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, ας την γράψουμε μαζί μας θετικά, δίνοντας ένα τέλος στην παράνομη κατοχή της Κύπρου» τόνισε, στο ίδιο ύφος.

Σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας και υπερηφάνειας και υποστήριξε ότι «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας».

«Τιμούμε τον αγώνα εναντίον του κατακτητή, του φασισμού και του ναζισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος τον συμψηφισμό των εγκλημάτων του φασισμού και του μίσους με την κομμουνιστική ιδεολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα