25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τρ. Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα υπάρχει υψηλή έμμεση φορολογία

από fimotro

northΟ πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης δεν κρύβει την αισιοδοξία του οτι η αξιολόγηση θα κλείσει παρά τις πιέσεις ορισμένων σκληρών κύκλων οπως ειπε που βάζουν συνεχως εμπόδια. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, μιλώντας για τις απαιτήσεις των δανειστών που θέλουν μείωση αφορολόγητου ή επέκταση του κόφτη, σημείωσε ανάμεσα στα άλλα:  Δεν μπορούμε να δεχτούμε μέτρα που θα διαλύουν την κοινωνία. Αυτή η συμφωνία που εχουμε υπογράψει ειναι πολύ δύσκολη κσι μερικά απο τα μέτρα εχουν αρχισει να ισχύουν απο τις αρχές του έτους. Η μείωση του αφορολόγητου θα επέφερε μεγαλύτερη φορολογία θα πλήρωναν επιπλέον φόρους αυτοί που εχουν εισοδήματα και κάτω απο τα όρια τηε φτώχειας. Σημείωσε επισης οπως επειδή στην Ελλάδα η έμμεση φορολογία ειναι υψηλή στη ουσία δεν υπάρχει αφορολόγητο και δεν μπορεί να πέσει σε χαμηλότερα ποσοστά απο αυτά που ειναι σήμερα.

Σε οτι αφορά τον κόφτη , ο κ. Αλεξιάδης ειπε οτι δεν ανησυχεί την κυβέρνηση διότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αν ληφθούν οι στόχοι που εχουν τεθεί και ετσι δεν θα υπαρξει πρόβλημα. Ο κ. Αλεξιάδης ειπε ακομη αναφερόμενος στα θεματα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ με αλλα κόμματα ειπε οτι κυρίαρχο ειναι να βγει η χωρα απο την κρίση όρθια. Χρειαζεται η συναίνεση ειπε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με ενα κομμα σαν τους ΑΝΕΛ που απέχει ιδεολογικά και η συνεργασία παει πολυ καλά εμεις μπορουμε να συνεργαστούμε για το συμφέρον της χώρας με όποιον φορές επιθυμεί  να βγουμε απο την σημερινή κριση.  Εχουν γινει και λάθη και αυταπάτες με πρώτο του Αλεξιαδη , ειπε οι ίδιος αλλά προέχει τωρα η χωρα να οδηγηθει σε ανάπτυξη το καραβάνι παει μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα