28 Μαρτίου 2024 / 9:32 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:32 μμ

Τρομακτικές φωτό από τη κόλαση φωτιάς στο Λος Αντζελες

από fimotro

Έχει κάψει πάνω από 23.000 στρέμματα – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς – Έχουν καεί τουλάχιστον 3 σπίτια – Έκκληση προς τον κυβερνήτη να κηρύξει και αυτός την περιοχή σε έκτακτη ανάγκη. Εκατοντάδες πυροσβέστες πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις φλόγες και τους ανέμους για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λος Άντζελες, και έκαψε μία δασώδη περιοχή περίπου 23.000 στρέμματα, το βράδυ του Σαββάτου, στα βουνά Verdugo, βόρεια του κέντρου του Λος Άντζελες, αναγκάζοντας σε εκκένωση εκατοντάδων σπιτιών και κλείνοντας περίπου 9 μίλια του αυτοκινητοδρόμου 210.

Η πυρκαγιά, που ονομάστηκε La Tuna, θεωρήθηκε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της πόλης του Λος Άντζελες από την άποψη της τεράστιας έκτασης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η πυρκαγιά κατέστρεψε τρία σπίτια στο Tujunga, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η πυρκαγιά, η οποία σκέπασε τον ουρανό με τολύπες λευκού καπνού, περιορίστηκε μόνο κατά 10% αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα, με μεταβαλλόμενους ανέμους να στέλνουν τις φλόγες σε πολλές κατευθύνσεις. Τα πληρώματα πυρκαγιάς αντιμετώπισαν τις ίδιες ασταθείς συνθήκες το Σάββατο.

“Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι ο άνεμος και ο καιρός”, δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Λος Άντζελες, Ραλφ Τεράζας. «Ο ασταθής καιρός είναι η πρώτη μας πρόκληση. Αν δεν υπάρχει άνεμος, είναι μια σχετικά εύκολη πυρκαγιά. Αλλά όταν ο άνεμος αλλάζει, αλλάζει τις προτεραιότητές μας, επειδή άλλες ιδιοκτησίες τίθενται σε κίνδυνο».

Ο δήμαρχος της περιοχής, Έρικ Γκαρσέτι, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το βράδυ του Σαββάτου και ζήτησε από τον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν να κάνει το ίδιο, «ώστε η κρατική και ομοσπονδιακή βοήθεια να μπορεί να παρασχεθεί στην πόλη το συντομότερο δυνατόν».

Ένα σπίτι καταστράφηκε, έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες. Περισότερες από 300 κατοικίες έχουν ήδη εκκενωθεί στο Μπέρμπανκ, ένα προάστιο στις παρυφές της πόλης στο οποίο βρίσκονται κυρίως τα στούντιο Disney και Warner Bros. Εκατόν ογδόντα κατοικίες εκκενώθηκαν επίσης μέσα στο Λος Άντζελες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με κατοικίες σ’ έναν άλλο γειτονικό δήμο, τον Γκλέντεϊλ.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Περίπου 100 άλλοι, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στο Χιούστον του Τέξας για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την καταιγίδα Χάρβεϊ, πρόκειται να επιστρέψουν στο Λος Άντζελες μέσα στις επόμενες ώρες για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διάρκεια του τριήμερου της «Labor Day», της αμερικανικής Ημέρας της Εργασίας, ενώ καύσωνας επικρατεί στις δυτικές ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα