25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τρεις νεκροί από επεισόδια ακροδεξιών και αντιρατσιστών στη Βιρτζίνια

από fimotro

Tρεις νεκροί και 35 οι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Μια 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας.
Πρόσθεσε μάλιστα πως κάποιοι από τους τραυματίες είναι «απειλητικοί για την ζωή» ενώ άλλοι «ήσσονος σημασίας».

Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς καταδίκασε σήμερα «τη ρατσιστική μισαλλοδοξία και το μίσος», μετά τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια όπου ένας οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιδιαδηλωτές.

Οι βιαιότητες στη Σάρλοτσβιλ, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε από το όχημα αυτό, «πλήττουν την καρδιά του αμερικανικού δικαίου και της αμερικανικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο Σέσιονς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Όταν τέτοιες ενέργειες υποκινούνται από τη φυλετική μισαλλοδοξία και το μίσος, προδίδουν τις θεμελιώδεις αξίες μας και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές», προσθέτει ο Σέσιονς και υπόσχεται πως «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει».

Ο Σέσιονς ανέφερε πως συνομίλησε με τον διευθυντή του FBI Κις Ρέι καθώς και με πράκτορες του FBI, της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας στη Σάρλοτσβιλ και με υπευθύνους για τη διατήρηση της τάξης στη Βιρτζίνια, την Πολιτεία στις ανατολικές ΗΠΑ όπου βρίσκεται η Σάρλοτσβιλ.

Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα