28 Μαρτίου 2024 / 3:42 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:42 μμ

Τραμπ: Σύντομα θα ανοίξω τα χαρτιά μου για το ΔΝΤ

από fimotro

Πριν περάσουν 24 ώρες από τη λήξη της τετραήμερης συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ στο Newsmax ότι θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του όσον αφορά το Ταμείο.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Newsmax, αν και ο πρόεδρος δεν πρόσφερε λεπτομέρειες, έστειλε σήμα – με το να αποκαλύψει νωρίτερα αντί αργότερα τις προθέσεις του για το Ταμείο – ότι πιθανότατα θα ταχθεί υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ.

«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες ημέρες» ανέφερε ο κ. Τραμπ στον Tζον Γκίζι του πρακτορείου Newsmax, κάτι που όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι γνώριζε τα ερωτήματα για το ποια θα είναι η πολιτική του μεγαλύτερου μετόχου του Ταμείου υπό την ηγεσία του.

Ο πρόεδρος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με συντηρητικούς δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Newsmax, ο κ. Τραμπ έδειξε συμπάθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. «Η Ελλάδα!» ανέφερε ο κ. Τραμπ. «Βρίσκονται σε τόσο άθλια κατάσταση εκεί. Είναι φρικτό» σημείωσε.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του Ντέιβιντ Μάλπας στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είναι επικριτής του ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε έναν ακόμα επικριτή του Ταμείου, τον Άνταμ Λέρικ, ως αναπληρωτή του Μάλπας.

Email Facebook Twitter Google+ LinkedIn More

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα