29 Μαρτίου 2024 / 3:42 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:42 πμ

Τραμπ: Η υπομονή έναντι της Πιονγκγιάνγκ έχει παρέλθει

από fimotro

Μετά την Ιαπωνία, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε σήμερα στη Νότια Κορέα, δεύτερο σταθμό της πρώτης του περιοδείας στην Ασία, στέλνοντας μήνυμα προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι «η εποχή της στρατηγικής υπομονής της Ουάσινγκτον έναντι της Πιονγκγιάνγκ έχει παρέλθει».

Κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ιαπωνία, ο φάκελος των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Αιτία, η εντατικοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ, η οποία προχώρησε τον Σεπτέμβριο στην έκτη της δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου—την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα—και σε πολλές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, ορισμένοι από τους οποίους θα μπορούσαν δυνητικά να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια.

«Οι (βορειοκορεατικές) παράνομες δοκιμές πυρηνικών όπλων και οι σκανδαλώδεις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων αποτελούν μια απειλή για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα», επανέλαβε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ο οποίος από την πλευρά του επιβεβαίωσε την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του στην αμερικανική προσέγγιση—με βάση την οποία, σημειωτέον, «όλα» τα ενδεχόμενα είναι «πάνω στο τραπέζι», περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης.

«Ο καιρός της στρατηγικής υπομονής έχει παρέλθει», διεμήνυσε ακόμη ο Τραμπ, αναφερόμενος στο δόγμα του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Έπειτα από μια ευχάριστη Κυριακή μέρος της οποίας πέρασε στο γρασίδι ενός γηπέδου γκολφ μαζί με τον Άμπε, ο Τραμπ συναντήθηκε τη Δευτέρα μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια με τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα, χωρίς να σταματήσει να εκθειάζει την ποιότητα της σχέσης των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα