19 Απριλίου 2024 / 4:43 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:43 πμ

Τρίζει η καρέκλα του Στουρνάρα αποκαλύπτει ο “Βηματοδότης”

από fimotro

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το τραπεζικό σύστημα δημοσιεύει ο “Βηματοδότης”, με πιο ενδιαφέρουσα αυτή που αφορά τον διοικητή της ΤτΕ. Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ αυτούσιο:

Πυρετός επικρατεί τούτο τον καιρό στις τράπεζες. Τόσο εν όψει των stress tests όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι τον Ιούνιο λήγουν οι συμβάσεις όλων των προσώπων που διοικούν τα πιστωτικά ιδρύματα. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι θα υπάρξουν αλλαγές, η έκταση των οποίων θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των stress tests. Αν προκύψουν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις, τότε οι αλλαγές θα είναι εκτεταμένες. Κατόπιν αυτών μπορεί ο καθείς να αντιληφθεί τι συμβαίνει τούτο τον καιρό στις τράπεζες…

Και αφού έγινε λόγος για τις τράπεζες, μαθαίνω ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν περνά τούτο το διάστημα και τις καλύτερες των ημερών του. Ολη η αρνητική δημοσιότητα που αντιμετωπίζει εξαιτίας του σκανδάλου της Novartis και η ένταση που μεταφέρει η όποια εμπλοκή του τού αφαιρούν δυνάμεις.

Είναι ακριβές ότι τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Φρανκφούρτη πυκνώνουν τα ερωτήματα για τους χειρισμούς του και ιδιαιτέρως για τη διαρκή υπερέκθεσή του. Δεν γνωρίζω εάν τελικώς το κλίμα για τον κεντρικό τραπεζίτη θα βαρύνει προσεχώς, αλλά οι επικριτές του πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Τον εγκαλούν κυρίως για την… πολυλογία του, τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του. Εχει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός ότι, παρότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι απόλυτα εχθρικό απέναντί του, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τον αντιμετωπίζει με μεγάλη ανεκτικότητα. Εχει, πώς να το κάνουμε, σημασία και αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα