19 Απριλίου 2024 / 6:15 πμ
19 Απριλίου 2024 / 6:15 πμ

Τρία προγράμματα επιδοτήσεων για φυσικό αέριο το 2018

από fimotro

Μέσα στο Νοέμβριο, έρχεται το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον που θα παρέχει επιδοτήσεις και άτοκα δάνεια για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μεταξύ αυτών και για εγκατάσταση φυσικού αερίου!

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ Αττικής, Δημήτρη Παπακώστα, το 2018 θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φυσικού αερίου σε συνέχεια του προγράμματος που έτρεξε φέτος με το οποίο οι καταναλωτές ωφελούνταν το 30 έως 50% του κόστους εγκατάστασης, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Παράλληλα, προετοιμάζεται επαναπροκήρυξη και του προγράμματος για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που είχε εφαρμοστεί το 2014.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΔΑ προετοιμάζεται, για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2018 όλοι οι καταναλωτές, περιλαμβανομένων των οικιακών, θα μπορούν να επιλέξουν όποιο προμηθευτή θέλουν.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, έχει ξεκινήσει η πιλοτική εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών», σε περιοχές, που θα έχουν τη δυνατότητα τηλεμέτρησης, τηλεαποκοπής αλλά και εφαρμογής διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια της ημέρας.

Η τιμολόγηση ανάλογα την ώρα, είναι ένα πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο εξωτερικό και σαν τάση αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα. Προς το παρόν οι τιμές του ρεύματος παραμένουν σταθερές όλο το 24ωρο, εκτός φυσικά από όσους έχουν ξεχωριστό μετρητή για νυχτερινό ρεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα