23 Απριλίου 2024 / 5:39 μμ
23 Απριλίου 2024 / 5:39 μμ

Το non paper του Μαξίμου για το χρέος

από fimotro

Απαντήσεις για το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και για το πότε θα παρθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα, δίνει η κυβέρνηση με non paper. Το Μαξίμου επιχειρεί να αναλύσει το τι συμφωνήθηκε στη Μάλτα αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι παρερμήνευσαν τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Σόιμπλε ο οποίος ζήτησε ψήφιση των μέτρων και στη συνέχεια οι αποφάσεις για το χρέος.
Οπως φαίνεται από το σημείωμα, η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα, θα τα περάσει από τη Βουλή αφού βεβαίως έχει ολοκληρωθεί το SLA και αφού το ΔΝΤ απαντήσει για το αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
Αναλυτικά τονίζεται:
Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες διευκρινίζουμε ότι ο οδικός χάρτης της συμφωνίας της Μάλτας έχει ως εξής:
1. Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (SLA) που περιλαμβάνει τις εντός προγράμματος μεταρρυθμίσεις καθώς και τα θετικά και αρνητικά μέτρα για τα έτη 2019 και 2020.
2. Συγκεκριμενοποίηση σε προσεχές Eurogroup των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα οποία όπως έχει πολλάκις διευκρινιστεί θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2018). Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος τώρα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε να υπάρξει θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από τις τεχνικές ομάδες του ΔΝΤ. Η θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί το ΔΣ του Ταμείου να εγκρίνει συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.
3. Μετά την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος (Σεπτέμβρης 2018) θα εφαρμοστούν και τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία της Μάλτας (01.01.2019).
Αυτός είναι ο οδικός χάρτης και δεν αμφισβητείται από κανέναν: Ούτε από τον κ. Β. Σόιμπλε, ο οποίος αυτήν ακριβώς τη συμφωνία περιέγραψε και στις σημερινές δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα