25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Το FBI αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα!…

από fimotro

Σε μια πρωτοφανή «γκάφα» υπέπεσε το FBΙ, καθώς – προφανώς άθελα του – αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα της υπόθεσης Novartis. 

Το όνομα και η θέση στην εταιρεία της γυναίκας, μιας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές και όχι αυτών που μίλησαν απευθείας στο FBI, περιλαμβάνεται στον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης, γεγονός που την καθιστά αναγνωρίσιμη και γεννά τεράστιο θέμα σε ότι αφορά την προστασία της από τις Αρχές, καθεστώς το οποίο αποτελούσε προαπαιτούμενο για τις αναφορές της, μέσω των οποίων προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Όπως αναφέρει το zougla.gr, «η πηγή που πρώτη αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις περίεργες πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της Novartis ήταν τελικά μία γραμματέας. Αυτήν την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Όμως, το FBI διά των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία». Υποκλοπή προς διασφάλιση ή επένδυση στο μέλλον;

Η μάρτυρας ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ.

Όλα αυτά ενώ προανάκρουσμα εξελίξεων σηματοδοτεί η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα κόμματα, ενώ φορτίζεται η αντιπαράθεση και για το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα