19 Απριλίου 2024 / 7:38 μμ
19 Απριλίου 2024 / 7:38 μμ

Το Action24 ανεβάζει στο +11% τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Νέα δημοσκόπηση που ανοίγει ακόμα περισσότερο την «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει και η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse η οποία δείχνει τη διαφορά να ανεβαίνει υπέρ της ΝΔ στο 11%, από 8% στην προηγούμενη μέτρηση τον Σεπτέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ενώ τρίτο κομμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Στο όριο του 3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας ενώ εκτός Βουλής μένουν Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
Τα αναλυτικά ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή έχουν ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%
ΚΚΕ 5,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%
ΠΟΤΑΜΙ 2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%
Καταλληλότερος πρωθυπουργος κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί από την Pulse μεταξύ των δύο ανδρών.
Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα. Το 24% προτιμά άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τάσσεται το 22%.
Οσον αφορά στην ανάγκη για ίδρυση νέων κομμάτων, το 43% τάσσεται υπέρ, ενώ το 45% εμφανίζεται αρνητικό.
Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24 με ότι και αν… σημαίνει αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα