19 Μαρτίου 2024 / 9:24 πμ
19 Μαρτίου 2024 / 9:24 πμ

Το υπ. Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι μαστιγώθηκε υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού

από fimotro

Για «παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ» κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του σχετικά με το φερόμενο μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο ίδιος ο υπάλληλος το διαψεύδει και όπως ισχυρίζεται υπήρξε μόνο «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «όσο δε για την παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ σχετικά με δήθεν «ξυλοδαρμό» ή «μαστίγωμα» υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού, ας γίνει γνωστό ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος τα διαψεύδει ρητώς και ανεπιφύλακτα, τόσο στην αναφορά του όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο απλά για «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές»».

«Οι δήθεν υπερασπιστές του ξέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτόν;», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Δικαιοσύνης «αναμένει το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που αμέσως διέταξε ενώ ο κρατούμενος ήδη τιμωρήθηκε αυστηρά».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την ΝΔ ότι ασχολείται με το θέμα «φυλακές» λαϊκίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ασχολείται με τις φυλακές, με το μόνο τρόπο που ξέρει: λαϊκίζοντας. Αν ασχολούνταν όταν ήταν κυβέρνηση θα απέτρεπε την ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013 από τον Αλκέτ Ριζάι, την ομαδική απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων με χρήση όπλων και χειροβομβίδων και τον σοβαρό τραυματισμό των 2 εξωτερικών φρουρών, την δολοφονία του υπαρχιφύλακα- σωφρονιστικού υπαλλήλου Τσιρώνη της φυλακής του Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2014 από τον βαρυποινίτη αλβανικής καταγωγής Καρέλι, τον θανατηφόρο βασανισμό του ιδίου κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας, τις αποδράσεις με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ την 4η Ιουνίου του 2006 και την 22η Φεβρουαρίου του 2009, την απόδραση τον Ιούλιο του 2012 από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού της Όλια Κρίκοβιτς που ανήκε στη Διεθνή Σπείρα «Ροζ πάνθηρες» και καταγεγραμμένες εξεγέρσεις κρατουμένων την 23η Σεπτεμβρίου του 2012 στη φυλακή Κορυδαλλού, την 5η Δεκεμβρίου του 2012 στη φυλακή Ιωαννίνων και την 5η Μαρτίου του 2013 στη φυλακή Ναυπλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα