24 Απριλίου 2024 / 5:55 πμ
24 Απριλίου 2024 / 5:55 πμ

Το Τόκιο δεν θέλει διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ

από fimotro

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο δήλωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία δεν θα συνάψει μια διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ για να διευθετηθεί το πρόβλημα του αμερικανικού ελλείμματος στις τρέχουσες εμπορικές συναλλαγές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Άσο αναγνώρισε πως είναι αλήθεια ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν εμπορικό έλλειμμα, αλλά πρόσθεσε πως η κατάσταση διαφέρει αισθητά από εκείνη της δεκαετίας του 1980, όταν οι τριβές για το εμπόριο είχαν προκαλέσει ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Η τοποθέτηση αυτή του Άσο καταγράφηκε μία ημέρα αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιαπωνία, διαμαρτυρήθηκε για το έλλειμμα της χώρας του και απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «ελεύθερο, δίκαιο και ανταποδοτικό» εμπόριο.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των διμερών συνομιλιών για οικονομικά θέματα στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο Άσο, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιαπωνικής κυβέρνησης, δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές των δύο πλευρών για τα εμπορικά ζητήματα. Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαφωνούν για το πώς θα διαρθρωθούν οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το εμπόριο. Το Τόκιο προβάλλει αντίσταση στις αμερικανικές πιέσεις να αρχίσει συζήτηση για μια διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα