28 Μαρτίου 2024 / 10:05 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:05 πμ

Το τηλεφώνημα του Τραμπ στο Σαουδάραβα βασιλιά

από fimotro

Δράση για μία ακόμη φορά αποφάσισε να αναλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι ο Αμερικανός πρόεδρος σήκωσε το τηλέφωνο και συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.

Ο Τραμπ εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα μεταξύ των χωρών του Κόλπου, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου, μετά την απόφαση των αραβικών κρατών να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ.

«Το μήνυμά του ήταν ότι χρειαζόμαστε ενότητα στην περιοχή για να πολεμήσουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Κόλπος για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά του χθες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Καταριανό ομόλογό του μετά από την απόφαση ισχυρών αραβικών κρατών να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις με Κατάρ, σύμμαχό τους στον Κόλπο, είπε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες της συνομιλίας των.

Νωρίτερα χθες το Πεντάγωνο επανέλαβε τα θετικά σχόλιά του για το Κατάρ, ιδιαίτερα για την φιλοξενία μιας σημαντικής αμερικανικής αεροπορικής βάσης και για την «αδιάκοπη δέσμευσή (του) στην περιφερειακή ασφάλεια», επιμένοντας στην επιβεβαίωση των καλών σχέσεων παρά τον χαιρετισμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter, της απόφασης των αραβικών χωρών να διακόψουν σχέσεις με το Κατάρ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, πλοίαρχος του αμερικανικού Ναυτικού Τζεφ Ντέιβις, αρνήθηκε νωρίτερα χθες να απαντήσει μια ερώτηση για το αν το Κατάρ υποστηρίζει την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζονται οι αραβικές χώρες, λέγοντας: «Δεν είμαι ο αρμόδιος γι” αυτήν την ερώτηση. Τους θεωρώ κράτος υποδοχής μιας πολύ σημαντικής μας βάσης στο Αλ Ουντέιντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα