29 Μαρτίου 2024 / 3:37 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:37 μμ

Θρήνος για τον αδικοχαμένο Μ. Ζαφειρόπουλο

από fimotro

Το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο λένε από τις 3 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και απλοί πολίτες. Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, όπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία, βρισκόταν από νωρίς η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί βρίσκεται και πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του εκλιπόντος δικηγόρου, ώστε να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» σε έναν άνθρωπο που ξεχώρισε για το ήθος του, όπως όλοι όσοι τον γνώρισαν επισημαίνουν. Λίγα λεπτά μετά τις 14:30 έφτασε στον Ιερό Ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που εισήλθε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και αποχώρησε.
Από την Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων δίνουν το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, σχεδόν το σύνολο των βουλευτών και άλλα στελέχη του κόμματος. Προσήλθαν επίσης ο Κωστής Μπακογιάννης και η αδερφή του Αλεξία.
Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον Ιερό Ναό βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής και ο υπουργός Δικαιοσύνης στέκονται μπροστά στον άμβωνα.

Το «παρών» δίνουν ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, συνάδελφοι του εκλιπόντος που ήταν πολύ αγαπητός, αλλά και απλός κόσμος, που είτε απλώς γνώριζε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είτε συγκινήθηκε από το τραγικό τέλος του. Στην εκκλησία βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός και ο συνάδελφος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης. Εκεί βρίσκεται επίσης ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, φίλος και συνάδελφος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ, όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν το περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου, γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», δήλωσε προσερχόμενος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Ήδη μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της τελετής, η εκκλησία είχε πλημμυρίσει με στεφάνια που έλεγαν το «ύστατο χαίρε» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Νώντας, η σύζυγός του Βίκυ και η κόρη του Ίρις μέσα στην εκκλησία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Νίκος Δένδιας

Ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου

Ο Θέμης Σοφός και η Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Ελίζα Βόζενμπεργκ

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης

Ο Μάκης Βορίδης

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο Θόδωρος Φορτσάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα