24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Το τέλος του παραδοσιακού δικομματισμού στη Γαλλία

από fimotro

Σεισμός για το γαλλικό ρεπουμπλικανικό κόμμα το αποτέλεσμα της κάλπης του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που αποκλείει επί της ουσίας τα παραδοσιακά κόμματα και φέρνει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τα exit polls, τον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν, πρώην τραπεζίτη της Ρότσιλντ αντιμέτωπο με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.
Το σοσιαλιστικό κόμμα έχει στην κυριολεξία διαλυθεί ενώ το κλίμα στο στρατηγείο του Φρανσουά Φιγιόν είναι βαρύ. Στελέχη των Ρεπουμπικάνων κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό και καλούν σε πανστρατιά κατά της Λεπέν στην κάλπη της 7ης Μαίου.
Ο πρώτην πρωθυπουργός Ζαν ΠιέρΡαφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν υποστηρίζοντας τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Στο ίδιο μήκος και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει Μακρόν στον δεύτερο γύρο.
Και ο σοσιαλιστής Μπερνάρ Καζνέβ καλεί τους Γάλλους να στηρίξουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μπαρουέν δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει Μακρόν ενώ το συντηρητικό κόμμα θα συνεδριάσει για να λάβει και επίσημα τις αποφάσεις του.
Πηγή: TheToc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα