18 Απριλίου 2024 / 7:28 μμ
18 Απριλίου 2024 / 7:28 μμ

Το τέλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβλέπει ο Κούλογλου!

από fimotro

Καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Στέλιος Κούλογλου. Ο Στ. Κουλογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες προαναγγέλλει το τέλος της κυβερνητικής τους συνεργασίας.
«Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή τη συμφωνία έχει τελειώσει, τελειώνει με το τέλος των μνημονίων», ανέφερε συγκεκριμένα.
O ευρωβουλευτής, ανέφερε ότι η συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο, ήταν η μόνη λύση, προκειμένου να μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «δεξιό με εθνικιστικές τάσεις».
«Τώρα όταν τελειώσουν τα μνημόνια και θα τελειώσουν τον Αύγουστο… θα τελειώσει και η συνεργασία», όπως είπε ο κ. Κούλογλου.
Την ίδια ώρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει παράθυρο», συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για «τομές με το παρελθόν», που πρέπει να κάνει.
«Στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τέτοιας πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκυβερνήσει με την κεντροαριστερά. Ότι διαμορφώνεται στην Ευρώπη είναι μια συμμαχία Αριστεράς – Kεντροαριστεράς για να επιβάλλουμε μια ατζέντα κοινωνικής Δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να προχωρήσει τις δικές του επεξεργασίες, κάνοντας τομές με το παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον», ανέφερε.

Σ.Σ. Fimotro: Είναι η πρώτη φορά που ο Στ. Κούλογλου διατυπώνει με αυτόν τον τρόπο την εκτίμησή του. Και επειδή είναι έμπειρος πλέον στην πολιτική, αλλά και επειδή η Ευρωβουλή τον έχει κάνει να βλέπει με μετριοπάθεια ακόμα και το δικό του κόμμα, είναι πολύ πιθανό η εκτίμησή του να αποδειχθεί σωστή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα