29 Μαρτίου 2024 / 2:52 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:52 πμ

Το σχέδιο του 2015 για παράλληλο νόμισμα

από fimotro

Το σχέδιο του τέως υπουργού Γ. Βαρουφάκη για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα το 2015 αποκάλυψε ο τότε σύμβουλος του Γκλεν Κιμ σε εκδήλωση του κόμματος του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τον κ. Κιμ, που παραμένει σύμβουλος του νυν υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε από τους δημόσιους υπαλλήλους εκδίδοντας κουπόνια για το 10% των μισθών τους, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία στα πρότυπα κουπονιών σίτισης. Το σύστημα, αν πετύχαινε, θα επεκτείνονταν και για άλλες πληρωμές και σε άλλους τομείς. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κιμ το σχέδιο είχε συζητηθεί με τραπεζίτες και θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν υπήρχε χρόνος.

Παρότι το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε ο κ. Βαρουφάκης δεν αποτελεί καινούρια πληροφορία, σήμερα αυτό που βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα είναι ότι παρ’ ολίγον αυτό το σχέδιο να εφαρμοστεί, αλλά και οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την ακριβή εφαρμογή του, σχολιάζει η «Καθημερινή».

Ο κ. Κιμ αναφέρει ότι ζητήθηκε από τον ίδιο και την ομάδα του να βρει τον τρόπο που θα εφαρμόζονταν ένα τέτοιο «δημοσιονομικό νόμισμα» στην Ελλάδα. «Σκεφτήκαμε ότι αυτό το ‘δημοσιονομικό νόμισμα’ έπρεπε να μοιάζει, να μυρίζει και να έχει την ίδια υφή με το ευρώ, χωρίς να είναι», λέει ο κ. Κιμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα