24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Το ΣτΕ παγώνει τη διαδικασία κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ

από fimotro

Παγώνει προσωρινά η εκκαθαριση του ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης) με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, διατάσσεται να μην κινηθεί η διαδικασία εκκαθάρισης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενω η αίτηση ακύρωσης της όλης διαδικασίας έχει προσδιορισθεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

«Διατάσσουμε ως προσωρινό μέτρο για την αποτελεσματική προσωρινή διαδικασία των αιτούντων να μην κινηθεί η κατά το άρθρο 25 παρ.1 του ν. 4482/2017 διαδικασία μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προσωρινή διαταγή.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η προηγούμενη διοίκηση του φορέα, αναφέροντας ότι δεν έχει ανατεθεί όπως θα έπρεπε η αποτίμηση της άξιας της επιχείρησης σε ελεγκτική εταιρεία με διεθνή διαγωνισμό, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρηστός Σπίρτζης δεν προσδιόρισε πόσο ακριβώς θα κοστίσει η εξυγίανση του ΟΑΣΘ και η επανακρατικοποίησή του.

“Νέο ‘θεσμικό εμπόδιο’ στα κυβερνητικά σχέδια! Αυτοί δεν μας είχαν πει ότι ‘θα μας πεθάνουν στη νομιμότητα”; σχολίασε μέσω Twitter το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα