19 Απριλίου 2024 / 4:08 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:08 μμ

Το προσφυγικό συζήτησαν Μητσοτάκης-Μέρκελ

από fimotro

Στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το προσφυγικό πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ως επιτακτική την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικότερα η ευρωπαϊκή συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., αλλά και να επιστρέφονται άμεσα στην Τουρκία οι παράτυποι μετανάστες.

Οπως σημειώνει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στη συνομιλία του με την κυρία Μέρκελ ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε επίσης την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του κανονισμού του Δουβλίνου προκειμένου να γίνουν ενιαίοι οι κανόνες χορήγησης ασύλου στην ΕΕ, θέση με την οποία συμφώνησε πλήρως η Γερμανίδα Καγκελάριος που επιφυλάχθηκε και εκείνη να βοηθήσει με ενέργειές της σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα