28 Μαρτίου 2024 / 1:17 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:17 μμ

Το πάλεψε, με κέρδος τον Προτό και τον Λεμονή…

από fimotro

Το πάλεψε ο Ολυμπιακός. Καλή εμφάνιση, καμία σχέση με την ομάδα που έπαιζε με τον Χάσι και τον αστείο Καπίνο που ρούφαγε τα πιο αστεία γκολ στην … υφήλιο! Το πάλεψε και ικανοποίησε τον κόσμο του ότι τα έδωσα όλα.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε πρόσωπο με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο και παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός εναντίον της Γιουβέντους στη 2η αγωνιστική του ομίλου του Champions League. Σφιχτοί πίσω απ’την μπάλα και με θάρρος στις αντεπιθέσεις, οι ερυθρόλευκοι άντεξαν μέχρι να μπει ο Ιγκουαΐν, που στο 69′ άνοιξε το σκορ.

Η Γηραιά Κυρία είχε αλλαγή στην ενδεκάδα που είχε επιλέξει. Ο Μίραλεμ Πιάνιτις αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο ζέσταμα και έτσι τη θέση του στο πλευρό του Ματουϊντί πήρε ο 20χρονος Μπετανκούρ. Σε σχέση με τον Σαββατιάτικο αγώνα με την Τορίνο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άλλαξε την Γιουβέντους στην άμυνα.

Ο Μπαρτσάλι ξεκίνησε δίπλα στον Κιελίνι αντί του Μπενάτια και ο Στουράρο αντί του Λιχστάινερ στο δεξί άκρο της άμυνας.Ντούγκλας Κόστα και Κουαδράδο ξεκίνησαν στα άκρα και ο Ντιμπάλα πίσω απ’τον Μάντζουκιτς, με τον Ιγκουαΐν να μένει ξανά στον πάγκο.

Ο Τάκης Λεμονής στο πρώτο παιχνίδι της τέταρτης θητείας του στον Ολυμπιακό έκανε αρκετές αλλαγές. Ο Νικολάου πήρε φανέλα βασικού στην άμυνα δίπλα στον Ένχελς κι έτσι ο Ρομαό πήγε στη θέση του αμυντικού χαφ. Μπροστά του ξεκίνησε ο Ζντιέλαρ, με τον πάντα βασικό Ζιλέ να μένει στον πάγκο, μαζί με τον Οφόε, σε ένα 4-1-4-1.

Ο Εμενίκε κράτησε τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης, αλλά στα άκρα Πάρντο-Σεμπά πήραν τη θέση των Μάριν-Καρσελά.

Εννοείται πως κάτω απ’τα γκολπόστ κάθισε ο Πρότο, αφού ο Καπίνο δεν ταξίδεψε στην Ιταλία μετά τον Κυριακάτικο “υποβιβασμό” του στη δεύτερη ομάδα, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Κούτρης.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο Τορίνο με βασικούς μόνο τέσσερις απ’αυτούς που ξεκίνησαν κόντρα στην Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα του ομίλου, με τον Ένχελς να είναι ο μοναδικός(!) που ξεκίνησε στην ίδια θέση.

Πάλεψε ο άψογα στημένος Ολυμπιακός

Γήπεδο: Allianz Stadium

Διαιτητής: Tobias Stieler (GER)

Βοηθοί: Mike Pickel (GER), Jan Seidel (GER)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Marco Fritz (GER), Harm Osmers (GER)

Τέταρτος διαιτητής: Christian Gittelmann (GER)

 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (81′ Μπενατιά), Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Σάντρο, Πιάνιτς, Ματουϊντί, Κουαδράδο (60′ Ιγκουαΐν), Ντούγκλας Κόστα (84′ Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Tάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένχελς, Κούτρης, Ζντιέλαρ (77′ Φορτούνης), Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Πάρντο (71′ Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88′ Μάριν)

 

Γκολ: 69′ Ιγκουαΐν, 80′ Μάντζουκιτς /

Κάρτες: /

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Φάνηκε απ’τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως ο Ολυμπιακός θα στεκόταν καλά απέναντι στη Γιουβέντους. Το 4-1-4-1 του Λεμονή είχε παίκτες απόλυτα προσηλωμένους στο σχέδιο, με όλο τον Ολυμπιακό να περιμένει κάτα απ’τη σέντρα.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 1ο ΣΟΥΤ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ 45′

Κομβική ήταν η συμπεριφορά των Πάρντο-Σεμπά. Οι ακραίοι των ερυθρόλευκων ακολουθούσαν τα ανεβάσματα των Σάντρο-Στουράρο και γίνονταν σχεδόν ακραίοι μπακ, με τους Φιγκέιρας-Κούτρη να έχουν τις απαραίτητες βοήθειες απέναντι σε Κουαδράδο και Ντούγκλας Κόστα.

Στον άξονα η Γιουβέντους είχε απόντα τον “εγκέφαλο” Πιάνιτς, τον κινητήρα της επιθετικής λειτουργίας της Γιουβέντους. Ο Μπετανκούρ που πήρε τη θέση του δεν μπορούσε να ανησυχήσει τον Ολυμπιακό και ο Ρομαό τα πήγε εξαιρετικά στα κάθετα τρεξίματα του Μαντουϊντί.

Το πλάνο του Λεμονή λειτούργησε εξαιρετικά, με τον Ντιμπάλα να μη βρίσκει χώρους κεντρικά και την Γιουβέντους να εγκλωβίζεται στα άκρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι βρήκαν το πρώτο τους σουτ εντός περιοχής στο 45′, όταν ο Ντιμπάλα εκτέλεσε άμεσα με το αριστερό και τον Προτό να διώχνει εύκολα σε κόρνερ.

Ο ΠΡΟΤΟ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΙΕΣ

Πρώτο σουτ εντός περιοχής στο 45′, για μια Γιουβέντους που ήταν αναγκασμένη να καταφύγει σε μακρινά σουτ και σέντρες. Ο Ένχελς είχε τέσσερις απομακρύνσεις με το κεφάλι, δείχνοντας πως μπορεί μακριά απ’την περιοχή να είναι βαρύς, αλλά στην περιοχή είναι αποτελεσματικός.

Το μόνο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γεγονός πως ο Μάντζουκιτς επέλεξε τον Νικολάου ως τον αδύναμο κρίκο.Ο μικρός έχασε δύο κεφαλιές απ’τον Κροάτη στο 34′ και στο 40′, αλλά ο Πρότο απέκρουσε και τις δύο φορές, ενώ το ίδιο έκανε και στο 35′ σε κεφαλιά που κέρδισε ο Στουράρο σε κόρνερ.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΟΦΟΕ

Το πλάνο των ερυθρόλευκων δεν ήταν μόνο εξαιρετικό στην αναχαίτιση, αλλά και στην απειλή. Κομβικός σ’αυτό ήταν ο εξαιρετικός Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος μπορεί να έχασε κάποιες μονομαχίες και να παραχώρησε φάουλ κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακό, αλλά με την μπάλα έκανε πράγματα και θαύματα.

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βγάλει την μπάλα απ’την περιοχή του, ο Οφόε ήταν εκεί για να γίνει κάτοχος και να κάνει απειλητικά μέτρα με την μπάλα, να ψάξει την αντεπίθεση.

ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Στο 14′ έκλεψε ψηλά και έδωσε στον Σεμπά εντός περιοχής, με τον Βραζλιάνο να εκτελεί με το δεξί ψηλά πάνω απ’το δοκάρι του Μπουφόν. Στο 42′ ο ΟΦόε έκανε κούρσα από πολύ χαμηλά και έδωσε στον Πάρντο, που είδε τον Μπουφόν να μπλοκάρει εύκολα το σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής.

Βέβαια, η πιο επικίνδυνη αντεπίθεση του Ολυμπιακού θα μπορούσε να είναι αυτή του 36′, όταν ο Εμενίκε έφυγε σφαίρα στο κενό χώρο, διέσχισε το μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, μπήκε στην περιοχλη, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε: πάσαρε στον Σεμπά αντί να εκτελέσει και έτσι η κόντρα έληξε χωρίς τελική.

ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ, ΑΛΛΑΓΗ Ο ΑΛΛΕΓΚΡΙ

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο μοτίβο: η Γιουβέντους έκανε μακρινά σουτ ή σήκωνε την μπάλα απ’το πλάι. Ο Πρότο έβγαζε τις κεφαλιές του Μάντζουκιτς και ο Ολυμπιακός δοκίμαζε την τύχη του στις αντεπιθέσεις, με τον Σεμπά στο 57′ να σημαδεύει ξανά ψηλά άουτ και τον Μπουφόν να μπλοκάρει στο 66′ το σουτ του Οφόε.

Ο Αλέγκρι είδε τις συνθήκες του αγώνα και προσαρμόστηκε σ’αυτές. Στο 60′ ο Ιγκουαΐν πέρασε στη θέση του Κουαδράδο κι έτσι η Γιουβέντους πήγε σε ένα “βαρύ” 4-4-2, με Ιγκουαΐν στην κορυφή, Μάντζουκιτς στα αριστερά και τον Κόστα στα δεξιά.

ΤΟ “ΚΑΘΑΡΙΣΕ” Ο ΙΓΚΟΥΑΪΝ

Και δεν πέρασαν δέκα λεπτά πριν η Γιουβέντους βρει το γκολ που έψαχνε. Στο 69′ ο Κιελίνι πέρασε κάθετα την μπάλα στα αριστερά, ο Φιγκέιρας ακολούθησε τον Μάντζουκιτς, αλλά ο Σεμπά δεν έκανε το ίδιο με τον Σάντρο. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων είχε για πρώτη φορά χώρο και χρόνο και ο Ιγκουαΐν έκανε με δεύτερη προσπάθεια γκολ το γύρισμα του συμπαίκτη του.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Λεμονή πρώτα να φρεσκάρει τα άκρα του με τον Μπεν στη θέση του Πάρντο και αργότερα να δίνει το σύνθημα με την είσοδο του Φορτούνη στη θέση του Ζντιέλαρ.

Όμως, πλέον οι γραμμές είχαν ανοίξει και έτσι στο 80′ ο Ιγκουαΐν άνοιξε στον Ντιμπάλα που πλάσαρε τον Προτό. Ο Ένχελς έτρεξε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, αλλά ένας φορ σαν τον Μάντζουκιτς δεν τα αφήνει αυτά. Ο Κροάτης κυνήγησε τη φάση, κατάλαβε που θα γίνει το διώξιμο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για να γράψει το 2-0 και να τελειώσει τον αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ της Γιουβέντους. Ο Ολυμπιακός δεν είχε μεγάλο πρόβλημα με τις σέντρες, είχε καταφέρει να αναγκάσει τους γηπεδούχους να σηκώσουν πολύ την μπάλα. Η πρώτη φορά που η Γιουβέντους βρήκε κενό με την μπάλα κάτω έφερε το 1-0 και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Άρχοντας, άψογος, απαρατήρητος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Η συνολική παρουσία του Οφόε ήταν εξαιρετική. Όμως, ο Ιγκουαΐν ήταν αυτός που καθόρισε το ματς. Ο Αργεντινός μπορεί να είναι βαρύς, μπορεί πλέον να μην ξεκινάει σε κάθε ματς, αλλά ήρθε απ’τον πάγκο για να ανοίξει το σκορ και μετά να ταϊσει κάθετα τον Ντιμπάλα στη φάση που έγινε το 2-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα