20 Απριλίου 2024 / 6:01 μμ
20 Απριλίου 2024 / 6:01 μμ

Το “Μονόγραμμα” έγινε φτωχότερο!

από fimotro

imagehandler93642Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Αν πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα όπως λέγεται, τότε η Ηρώ Σγουράκη-Αλεξιάδου είναι η προσωποποίηση αυτής της γυναίκας που μαζί με το συζυγο της Γιώργο είναι οι δημιουργοί του «Μονογράμματος» και όχι μόνο. Με το Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη γνωριζόμαστε πάνω από τρεις δεκαετίες, διατηρώντας μια φιλική σχέση. Η Ηρώ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατο. Πάλεψε γενναία, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Ηρώ, ήταν η μια ξεχωριστή δυναμική γυναίκα, ο άνθρωπος, ο εμπνευστής, ο δημιουργός πίσω από κάθε τηλεοπτική εκπομπή του Μονογράμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το «μονόγραμμα», όπου παρουσιάζονταν οι αυτοβιογραφίες προσωπικοτήτων της πνευματικής, καλλιτεχνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας ξεπέρασε τις 800 εκπομπές με ταινίες-ντοκουμέντα. Για το πνευματικό αυτό έργο, Ηρώς και Γιώργου Σγουράκη τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν πολλάκις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ηρώ Σγουράκη-Αλεξιάδου, δημιουργός-σκηνοθέτης, άφησε τη σφραγίδα της στην ελληνική τηλεόραση. Μικρασιατικήςς καταγωγής(Τσεσμές Μικρας Ασίας), γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις γυμνασιακές και πανεπιστημιακές σπουδές στην Πάντειο ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και πολύ σύντομα μαζί με το συζυγό της Γιώργο πέρασαν στο χώρο της τηλεόρασης.

Το έργο που αφήνει πίσω της, μέσα από το «Μονόγραμμα» και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές με το συζυγό της είναι πλούσιο και σπάνιο, που θα αποτελεί πηγή έμπνευση για τις επόμενες γενιές.

Φίλε Γιώργο, θερμά συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την αγκαλιάσει. Η κηδεία της Ηρώς θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα από το Νεκροταφείο της Καισαριανής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα