29 Μαρτίου 2024 / 3:02 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:02 μμ

Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο

από fimotro

Σήμερα το μεσημέρι θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Οία της Σαντορίνης.

Επιτυχημένος εργολάβος την δεκαετία του 1960, εξαιρετικά επιτυχημένος εφοπλιστής κατόπιν και έως σήμερα, έκδοτης της ιστορικής Καθημερινής στην καλύτερη της περίοδο, ο Αριστείδης Αλαφούζος άφησε πίσω του εξαιρετικά σημαντικό έργο και παρακαταθήκες.

Ως επιχειρηματίας λειτουργούσε πάντοτε σαν «πολίτης του κόσμου» και υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες επιχειρηματίες που επισκέφθηκε την Κίνα. Άνθρωπος αυστηρός και απαιτητικός έβαζε πολύ υψηλά στάνταρντ σε κάθε του δουλειά.

Επένδυσε στην Καθημερινή απο την πρώτη στιγμή θέλοντας να την καταστήσει μια σοβαρή ευρωπαϊκή εφημερίδα. Την κράτησε ανεξάρτητη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αγνοώντας τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα