19 Απριλίου 2024 / 3:15 μμ
19 Απριλίου 2024 / 3:15 μμ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επιβεβαιώνει τα περί χολέρας στο «Έλενα»

από fimotro

Δεν επιβεβαιώνει τα περί χολέρας στο νοσοκομείο “Έλενα” το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένοντας όμως και την τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο που προκαλεί το νόσημα σε λιμνάζοντα νερά στο δημόσιο μαιευτήριο, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννίκο να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για την χολέρα​!

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

«Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για τη χολέρα στο ΚΕΔΥ όπου θα σταλούν τα δείγματα προς εξέταση. Ελπίζω και πιστεύω σήμερα ότι μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, να τα προμηθευτούν». Στην παραπάνω σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννίκος, λίγες ώρες μετά τον συναγερμό που σήμανε στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Μιλώντας στον RealFm, ο κ. Γιαννίκος κάλεσε τη διοίκηση του «Έλενα» «να σταματήσει να παίζει κρυφτούλι». να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, να σφραγιστεί ο χώρος και να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα νερά.

«Εδώ και έξι μήνες στα υπόγεια του νοσοκομείου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες διοικητικές και η αποθήκη τροφίμων. Έξι μήνες λίμναζαν τα νερά, το σωματείο των εργαζομένων διαμαρτυρόταν, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η διοίκηση και να επισκευαστεί η ζημιά. Δυστυχώς, δεν έγινε απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Γιαννίκος και πρόσθεσε:

«Η Επιτροπή λοιμώξεων στις 5 Οκτωβρίου πήρε δείγμα από αυτά τα νερά και το έστειλε στο μικροβιολογικό του νοσοκομείου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει το βακτήριο της χολέρας. Δεν λύθηκε το θέμα επειδή σφραγίστηκε ο χώρος. Αν δεν εντοπίσουμε από πού έφευγαν τα νερά, δεν έχουμε βρει το πρόβλημα».

«Αυτό που λέει τώρα το υπουργείο και η διοίκηση του νοσοκομείου, ότι θα πάρουν νέα δείγματα, δεν λύνει το πρόβλημα γιατί τώρα μπορεί να μην υφίσταται ζήτημα, αλλά να υπήρχε πριν από λίγες ημέρες, ή να υπάρξει πάλι», κατέληξε ο κ. Γιαννίκος.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Στο υπόγειο της αποθήκης τροφίμων έξι μήνες τρέχουν νερά. Διαμαρτύρεται συνεχώς το Σωματείο και οι Εργαζόμενοι. Η Διοίκηση δεν αποκατέστησε τη βλάβη. Το πρόβλημα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τα νερά τρέχουν.

Έγινε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Στα πρώτα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας.

Η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων. Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής. Η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Για τα χαλασμένα κλιματιστικά που τρέχουν νερά. Για τους διαλυμένους τοίχους και τα μπάνια. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

Κινδυνεύουν γυναίκες, παιδιά, εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα