28 Μαρτίου 2024 / 4:15 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:15 μμ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στο Καμπρίλς

από fimotro

Το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Καμπρίλς, στην Καταλονία, όπως μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανό της, το “πρακτορείο” Amaq.

Ο ISIS, που είχε αναλάβει μέχρι τώρα την ευθύνη μόνο για την επίθεση της Πέμπτης στη Βαρκελόνη, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι “δύο αποσπάσματα τζιχαντιστών” διέπραξαν τις δύο επιθέσεις που είχαν ως στόχο “συγκεντρώσεις των σταυροφόρων”.

 

Νέα σενάρια για τον οδηγό του βαν

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες η υπόθεση του εντοπισμού του οδηγού του λευκού βαν το οποίο χρησιμοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Αρχικά οι ισπανικές αρχές είχαν καταλήξει στο σενάριο ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, τις τελευταίες ώρες το επικρατέστερο σενάριο θέλει στο τιμόνι να βρισκόταν ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, Τζουζέπ Λιουίς Τραπέρο, τόνισε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ανάμεσα στους πέντε τρομοκράτες που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών στην πόλη Καμπρίλς στη δεύτερη επίθεση που ακολούθησε αυτή της Βαρκελώνης. «Παραμένει πιθανό αλλά, αντίθετα με όσα ξέραμε πριν από τέσσερις ώρες, αποδυναμώνεται», είπε ο Τραπέρο σε τηλεοπτικό δίκτυο της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην «μάχη» στην Καμπρίλς νεκροί έπεσαν εκτός του Μούσα Ουκαμπίρ, ο 19χρονος Ελ Χουσείν Αμπουγιακούμπ, ο 19χρονος Σαίντ Ααλάα, ο 21χρονος Ομάρ Χιτσαμί και ο 24χρονος Μοχάμεντ Χιτσαμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα