25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Το Ελληνικό δημόσιο έκανε κατάσχεση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

από fimotro

Ενα χρόνο μετά την επιστολή της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προς τη διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την οποία ζητούσε την ανάκτηση περίπου 570 εκατ. ευρώ (μαζί με τόκους κ.λπ. που είχαν χαρακτηριστεί παράνομες κρατικές ενισχύσεις από την Ε.Ε. το 2008, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χθες στην κατάσχεση δύο πλωτών δεξαμενών. Η πρωτοβουλία για την κατάσχεση των δύο από τις τρεις πλωτές δεξαμενές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έρχεται, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη δημοσίευση της απόφασης της διεθνούς διαιτησίας.

Στην τελευταία έχει προσφύγει ο βασικός μέτοχος των ναυπηγείων, η Privinvest, η οποία διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο περί το ένα δισ. ευρώ.

Η κατάσχεση φαίνεται πως συνδέεται με την αναμενόμενη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου που εκτιμάται πως θα δημοσιευθεί μετά το Πάσχα, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης για συμψηφισμό των απαιτήσεων που έχει η Privinvest με τις απαιτήσεις που έχει το δημόσιο για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Στη συνέχεια, όπως είχε δηλώσει και επισήμως ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, θα προχωρήσει σχέδιο εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο κ. Πιτσιόρλας είχε παρουσιάσει προ ημερών στον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp.) της Κομισιόν Γκερντ Κούπμαν σχέδιο ένταξης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία και διαγραφής χρεών, με βάση τον γνωστό “νόμο Δένδια”, με στόχο την πώληση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κούπμαν είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να περιμένει την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου.

Τότε αναμένεται να αποφασιστεί και η στάση της DG Comp. για το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα