20 Απριλίου 2024 / 2:42 πμ
20 Απριλίου 2024 / 2:42 πμ

Το δραματικό χρονικό της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα

από fimotro

Συγκλονισμένο δηλώνει το πανελλήνιο από τηνναυτική τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αίγινα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο αδέλφια μετά από σύγκρουση που είχε το αλιευτικό που επέβαιναν με υδροφόρα.

Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί. Σύμφωνα, με τα πρώτα στοιχεία του λιμενικού, οι δύο ψαράδες 74 και 62 ετών, οι οποίοι ήταν και αδέλφια μάζευαν τα παραγάδια τους και πήγαιναν στην πορεία τους, ώσπου σε κάποια στιγμή εμφανίστηκε η υδροφόρα. Σύμφωνα με τον τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αίγινας στο newpost «Οι πληροφορίες μου λένε ότι η υδροφόρα «Αίγινα 2» δεν έτρεχε, πήγαινε κανονικά και έκανε σήμα στους ψαράδες να κόψουν πορεία, αλλά εκείνοι δεν άκουγαν. Μετά από λίγο συνέβη το μοιραίο. Το πιθανότερο είναι ότι εξαιτίας της πρόσκρουσης, οι ψαράδες, που ήταν στο πίσω μέρος του αλιευτικού έπεσαν κατευθείαν στη θάλασσα και πνίγηκαν. Μάλιστα τους περισυνέλλεξαν οι άνθρωποι που ήταν πάνω στην υδροφόρα.»

Οι δύο άτυχοι ψαράδες που είναι και αδέλφια, φέρεται ότι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό «Παναγιώτης» με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι δύο επιβαίνοντες του αλιευτικού περισυνελέγησαν από το πλήρωμα της υδροφόρας και διακομίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Εκεί, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το λιμεναρχείο της Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα 6 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Τι δήλωσε ο καπετάνιος
Τις δραματικές στιγμές των δύο άτυχων ψαράδων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τη σύγκρουση του αλιευτικού τους με υδροφόρα στην Αίγινα περιέγραψε στο newpost.gr ο καπετάνιος πλοίου, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα.

Όπως δήλωσε ο καπετάνιος, πέρασε από το σημείο της τραγωδίας λίγα μόλις λεπτά, αφού είχε σημειωθεί η σφοδρή σύγκρουση.

Σε επικοινωνία που είχε με άνδρες του Λιμενικού και καπετάνιους παραπλεόντων σκαφών, του ανέφεραν πως οι δύο άτυχοι ψαράδες τη στιγμή της σύγκρουσης βρίσκονταν στην πλώρη του σκάφους, χωρίς να έχουν αντιληφθεί την υδροφόρα που ερχόταν προς το μέρος τους.

Όταν ο καπετάνιος της υδροφόρας αντιλήφθηκε πως στη γέφυρα του αλιευτικού δεν υπήρχε κάποιο άτομο, σφύριξε προκειμένου να τους ενημερώσει. Ωστόσο, οι ψαράδες οι οποίοι εκείνη την ώρα μάζευαν τα δίχτυα τους δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Νέες φωτογραφίες- ντοκουμέντο
Δυο φωτογραφίες από το σημείο που έχασαν τη ζωή του τα δυο αδέλφια έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνοντας την σφοδρότητα με την οποία το υδρευτικό έπεσε πάνω στο αλιευτικό που επέβαιναν οι ψαράδες.

Πρόκειται για δυο φωτογραφίες που απεικονίζουν το μοναδικό κομμάτι από τα συντρίμμια του αλιευτικού το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά την σύγκρουση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα