23 Απριλίου 2024 / 4:58 μμ
23 Απριλίου 2024 / 4:58 μμ

Το γεύμα Κικίλια-Ρουσόπουλου σημαίνει κάτι για τη ΝΔ και τον Κυριάκο ή ήταν λάθος;

από fimotro

1Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2016, όταν μετά από πολιτική απραξία κάποιων χρόνων εμφανιζόταν δημόσια ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ακραίως» ως πρόεδρος του ΚΠΕΕ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΚΠΕΕ(Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας)είναι ένα κέντρο, ένα σωματείο, ένα think tank κατά τα Αμερικάνικα πρότυπα. Ιδρύθηκε το 1975 και βρίσκεται στο Κολωνάκι στην οδό Καρνεάδου. Είναι το παλαιότερο ερευνητικό κέντρο ιδεών που προωθεί και διαμορφώνει την πολιτική σκέψη για τις μελλοντικές γενιές, βασισμένο στην αρχή της ατομικής ελευθερίας και ένα κράτος ίσων ευκαιριών για όλους.

Από το κέντρο αυτό έχουν περάσει πολλές προσωπικότητες πρόεδροι και συνεργάτες. Καθηγητές πολιτικοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων. Είχα την τιμή να συνεργαστώ και εγώ με το ΚΠΕΕ. Δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κανέναν.
Μιλώντας τότε ο Θ.Ρ. σε φιλο του, ο άλλοτε εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή, και πάλαι ποτέ Νο2 των κυβερνήσεων της ΝΔ μετά το 2004, είπε ότι: σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και συνεργασία, αναλαμβάνει επικεφαλής του ΚΠΕΕ, του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.

Ο πρώην υπουργός, είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του και είχε τονίσει, ότι μέσω του ΚΠΕΕ θα επιχειρήσει να ενισχύσει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την εξουσία, προβάλλοντας τις ιδέες της Κεντροδεξιάς!!!!!!

Η εποχή Ρουσόπουλου επί κυβερνήσεων Καραμανλή δεν ήταν και η καλύτερη για τον ίδιο. Ανεξάρτητα αν είχε δίκιο η όχι έφυγε από την πολιτική με ένα στίγμα που δεν τον τιμά. Δυο φορές υπουργός επικρατείας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας οδήγησε τον Καραμανλή σε πολλά λάθη. Δεν ήταν μόνο το Βατοπέδι ήταν πολλά άλλα.

Τα σκάνδαλα στην ΕΡΤ με τον διορισμό του Χρήστου Παναγόπουλου και οι ατασθαλίες που ακόμα βρίσκονται στα δικαστήρια βαρύνουν τον ίδιο που δε τα απέτρεψε και όχι αυτός που τα διέπραξε.

Μιλώντας πριν δυο μέρες στον ΣΚΑΙ και τους «αταίριαστους», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον «ηγέτη» Αλέξη Τσίπρα και τον παλιό του φίλου Νίκο Παππά-σημερινό υπουργό-που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία της Καισαριανής.

Εμείς δεν θα μπούμε στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, αλλά εάν πρόκειται να επιστρέψει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στη ΝΔ με ένα παρελθόν που δεν φέρνει περγαμηνές, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην επιστρέψουν στη ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης, ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Αριστοτέλης Παυλίδης και τόσοι άλλοι.

Δεν θα είχα ασχοληθεί με το θέμα Ρουσόπουλου, έναν δεν είχε έρθει στη δημοσιότητα το δείπνο Κικίλια-Ρουσόπουλου και νεοδημοκράτες να μου μιλούν για λάθος της ΝΔ αλλά και του Καραμανλή που του είχε δείξει τυφλή εμπιστοσύνη. Τέτοια λάθη είναι χοντρά και δεν πρέπει να γίνονται.

Εμείς αντί οποιουδήποτε σχολείου αντιγράφουμε το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Ολική επαναφορά(;) του πρώην

Στο γνωστό εστιατόριο «Διόσκουροι», στο Νέο Ψυχικό, συναντήθηκαν, σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρόεδρο του ΚΠΕΕ, Θοδωρή Ρουσόπουλο.
Πρόκειται για μία συνάντηση με αρκετούς συμβολισμούς καθώς ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος ανοίγοντας διαύλους προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τους τελευταίους μήνες εντείνει τις επαφές του.. με το γαλάζιο στελεχιακό δυναμικό και την παρέμβασή του, με κορυφαία την ανάληψη της προεδρίας του καραμανλικού Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ).
-parapolitika

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα