23 Απριλίου 2024 / 12:21 μμ
23 Απριλίου 2024 / 12:21 μμ

Το απόγευμα στη Βουλή η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών

από fimotro

Η διαδικασία της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2017 στη Βουλή κορυφώνεται σήμερα, με την αναμενόμενη «κόντρα» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 9 το βράδυ προκειμένου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιδοθεί σε «ενέσεις» τόνωσης του ηθικού των βουλευτών της πλειοψηφίας ενόψει των δύσκολων μέτρων που φέρνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Για τον λόγο αυτό θα επαναλάβει τα μέτρα διανομής του μερίσματος. Παράλληλα, θα κατηγορήσει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των φορολογικών συντελεστών υποστηρίζοντας ότι θα προωθήσει «σφαγή» κρατικών δαπανών και συγκεκριμένα μισθών και συντάξεων.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει την αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περι «κοινωνικού προϋπολογισμού» κάνοντας αναφορά στην φορολογική επιδρομή που προβλέπει για το 2017 και που προκαλεί την πλήρη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας στη Βουλή, ο Γιώργος Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για το 2019.
«Το ΔΝΤ συναρτά την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων της τάξης 4,5 δισ. για το 2019. Η θέση του ΔΝΤ στηρίζεται στην δική του εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει δυνατότητα να πιάσει πλεόνασμα 3,5%. Το ίδιο εργαλείο που οδηγεί το ΔΝΤ στο να προβλέπει ότι δεν πιάνουμε το πλεόνασμα, το οδήγησε να κάνει λάθος στα πλεονάσματα και για το 2015 και για το 2016. Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και σοβαρότητα οικοδομεί συμμαχίες στην Ευρώπη και αξιοποιεί τα ρήγματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα