17 Απριλίου 2024 / 1:04 πμ
17 Απριλίου 2024 / 1:04 πμ

Τουσκ σε Καταλανό πρόεδρο: Μην ανακοινώσεις κάτι που θα κάνει τα πράγματα χειρότερα

από fimotro

Σε απόλυτα προσωπικό τόνο και επικαλούμενος το γεγονός ότι και ο ίδιος είναι μέλος εθνικής μειονότητας ο Ντ. Τουσκ κάλεσε προσωπικά τον Κάρλες Πουτζδεμόν να μην τραβήξει με τη σημερινή τοποθέτηση στο Καταλανικό Κοινοβούλιο τα πράγματα στα άκρα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «State of Union: the view of regions and cities», ο κος Τουσκ αποκάλυψε ότι πριν  από λίγες ημέρες ζήτησε από τον Μ. Ραχόι να βρει λύση χωρίς χρήση βίας, γιατί η δύναμη των επιχειρημάτων είναι πάντα ισχυρότερη.

Σήμερα σου ζητώ «να τηρήσεις την Συνταγματική Τάξη και να μην ανακοινώσεις κάτι που θα κάνει την κατάσταση χειρότερη για την Καταλονία, την Ισπανία και όλη την Ευρώπη. Ας ψάξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν», επεσήμανε απευθυνόμενος στον ηγέτη των Καταλανών.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισε ότι το μήνυμα το στέλνει όχι μόνο ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και ως μέλος μιας εθνικής μειονότητας, «ως κάποιος που καταλαβαίνει τα αισθήματα όλων των πλευρών».

Μήνυμα όμως επεφύλασσε η ομιλία και για τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως είπε διαβάζουμε ότι η χώρα ετοιμάζεται για ένα σενάριο «μη συμφωνίας».

«Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Διαπραγματευόμαστε καλή τη πίστη», δήλωσε αλλά συμπλήρωσε πως βλέπουμε ότι οι συζητήσεις διεξάγονται αργά, χωρίς μεγάλη πρόοδο.

Σε κάθε περίπτωση έσπευσε να σημειώσει πως η στάση των κρατών μελών σε ότι αφορά την ενότητα στη διαπραγμάτευση για το Brexit δείχνει «την Ευρώπη στα καλύτερά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα