23 Απριλίου 2024 / 10:12 πμ
23 Απριλίου 2024 / 10:12 πμ

Τους «Ξανθό» και «Σγουρομάλλη» αναζητούν οι αρχές για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

από fimotro

Πρόκειται για δύο άνδρες οι οποίοι φέρεται να είχαν σχέσεις τόσο με τον 29χρονο Κ. Γιαγτζόγλου που συνελήφθη για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο όσο και με την Πόλα Ρούπα. Μάλιστα στο διαμέρισμα της στην Ηλιούπολη είχαν εντοπιστεί πλαστές τους ταυτότητες.

Συμφώνα με τις αρχές πρόκειται για τον “Ξανθό” και τον “Σγουρομάλλη” καθώς αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που τους έχουν δώσει.

Παράλληλα εξετάζεται αν ο 29χρονος συλληφθής Κ. Γιαγτζόγλου είχε οποιαδήποτε σχέση με το χθεσινό χτύπημα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Το όπλο ταυτοποιήθηκε ως το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο παλαιότερες ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, φέτος τον Ιανουάριο και την περίοδο των ευρωεκλογών του 2014, αλλά και στις βολές κατά της πρεσβείας του Μεξικού, στα τέλη Ιουλίου του 2016.

Στην ίδια οργάνωση χρεώνεται επίσης η επίθεση με χειροβομβίδα έξω από τη γαλλική πρεσβεία, τον περσινό Νοέμβριο, που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού φρουρού.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν μάλιστα το χθεσινοβραδινό χτύπημα να συνδέεται με τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου – που συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου ως υπεύθυνος για την αποστολή τρομο-δεμάτων – λόγω των ομοιοτήτων με το χτύπημα του Ιανουαρίου, που είχε ακολουθήσει τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι άνδρες τον ΜΑΤ μίλησαν για έναν ένοπλο με σκούρα ρούχα, ωστόσο δεν αποκλείεται να πλαισιωνόταν από ομάδα υποστήριξης. Στο σημείο έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες.

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το στύλο του σηματοδότη που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο ένοπλος διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα