28 Μαρτίου 2024 / 5:04 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:04 μμ

Τουρκική εφημερίδα “πανηγυρίζει” επειδή ο Κατρούγκαλος ζήτησε να επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις για το δημοψήφισμα!

από fimotro

eiaskΓια τη στήριξη που παρείχε χθες στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην διαμάχη της με την Ολλανδία, «πανηγυρίζει» η εφημερίδα Hürriyet.

Σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πήρε ξεκάθαρη θέση, στην ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απαγόρευση της Ολλανδίας να πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση για το δημοψήφισμα της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, λέγοντας ότι «ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να επιτρέπονται τέτοιες συγκεντρώσεις».

Η τουρκική εφημερίδα σήμερα σε άρθρο της αναφέρει ότι «Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, στήριξε την Τουρκία, δηλώνοντας στις 13 Μαρτίου «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις των άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να γίνονται».

Ο υπουργός στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΙ μάλιστα, ανέφερε ότι εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη, αγνοώντας ίσως ότι δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι», αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία όπως οι Τούρκοι Γερμανίας και Ολλανδίας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

Και προσέθεσε, ανοίγοντας «παράθυρο» για συγκεντρώσεις και στη χώρα μας, εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος: «Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα