19 Απριλίου 2024 / 12:03 μμ
19 Απριλίου 2024 / 12:03 μμ

Τουλάχιστον 11 πρόσφυγες νεκροί από νέο ναυάγιο στο Αιγαίο!

από fimotro

Τουλάχιστον έντεκα πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο Πέλαγος, ανοιχτά του τουρκικού λιμανιού του Κιουσάντασι, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 άτομα, με οκτώ να έχουν διασωθεί και τρία ακόμα να αγνοούνται.

Το πλοιάριο κατά πάσα πιθανότητα κατευθυνόταν προς τη Σάμο, που βρίσκεται απέναντι από το Κιουσάντασι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης του τουρκικού Λιμενικού Σώματος.

Το ελληνικό Λιμενικό από την πλευρά του διευκρίνισε ότι έως τώρα δεν έχει ενημέρωση για το περιστατικό, ούτε έχει κληθεί να συμβάλει στις έρευνες.

Οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά έχουν μειωθεί σημαντικά από τον περσινό Μάρτιο, όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία επαναπροωθήσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία.

Ως συνέπεια, τα ναυάγιο στο Αιγαίο είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο, όμως στον αντίποδα έχουν αυξηθεί δραματικά οι απώλειες στην κεντρική Μεσόγειο, ειδικά ανοιχτά της Λιβύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα