20 Απριλίου 2024 / 7:41 πμ
20 Απριλίου 2024 / 7:41 πμ

Λάθος “τρομοκράτη” σε βίντεο κατέγραψαν τα βρετανικά ΜΜΕ!…

από fimotro

Γνωστός στις αστυνομικές Αρχές την χώρας εμφανίζεται ο δράστης που αιματοκύλισε το Λονδίνο αλλά η ταυτότητά του δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά!. Πρόκειται για τον 40χρονο Αμπού Ιζαντίν ο οποίος σύμφωνα με την La Stampa φαίνεται να ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Χάκνεϊ του Ανατολικού Λονδίνου.

Ο Αμπού Ιζαντίν ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιζαντίν είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube όπου περιέγραφε, λόγου χάρη, τί είδους στρατιωτικές τακτικές πρέπει να ακολουθήσει το Ισλαμικό κίνημα.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 20 τραυματίστηκαν από την διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην καρδιά του Λονδίνου, στο βρετανικό κοινοβούλιο, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Μεταξύ των νεκρών είναι ο δράστης της επίθεσης, ένας αστυνομικός καθώς και δύο πολίτες. Επίσης, ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις γάλλοι μαθητές Λυκείου που βρισκόταν στην βρετανική πρωτεύουσα σε εκδρομή.

Το χρονικό και το πρόσωπο του τρομοκράτη

Τα βρετανικά πρακτορεία μιλούν για δυο συντονισμένες επιθέσεις, εκ των οποίων η μία σημειώθηκε στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου όπου ένα όχημα όρμησε πάνω στην καγκελόπορτα, χτυπώντας προηγουμένως ποδηλάτες και πεζούς στη γέφυρα Westminster και η δεύτερη, αφορά επίθεση άγνωστου άνδρα με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού . Ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και υπέκυψε στα τραύματά του.
Το πρόσωπο του τρομοκράτη έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail. Στην φωτογραφία εμφανίζεται καθαρά το πρόσωπο του δράστη ο οποίος μεταφέρεται από το σωστικό συνεργείο εντός του ασθενοφόρου

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa πρόκειται για ακραίο ισλαμιστή ιεροκήρυκα με το όνομα Abu Izzadeen, βρετανό υπήκοο. Ο Izzardeen είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα