29 Μαρτίου 2024 / 6:52 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 6:52 πμ

Τον Μπότη πέταξε στην Κέρκυρα το ζεύγος Τσίπρα (βίντεο)

από fimotro

Το πασχαλινό έθιμο των «μπότηδων» τήρησε ο Αλέξης Τσίπραςο οποίος βρίσκεται από εχθές στο νησί των Φαιάκων με την Μπέτυ Μπαζιάνα, τα δύο παιδιά του και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σήμερα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Νικολούζο, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές και πολιτικούς άρχοντες του τόπου.

Στο παλιό δημαρχείο της πόλης, ο πρωθυπουργός τίμησε και το πασίγνωστο έθιμο των «μπότηδων», δηλαδή τη ρίψη μεγάλων πήλινων κανατιών, γεμάτων νερό, με στενό στόμιο, από το μπαλκόνι.

Κρατώντας την κανάτα και έτοιμος να την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, έριξε μία… φαρμακερή ατάκα: «Κάτσε, να μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!», προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων.

Μία κανάτα για να τιμήσει το έθιμο έριξε και η σύζυγος του κ. Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο πρωθυπουργός, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, θα παραμείνουν στο νησί τουλάχιστον έως την Κυριακή του Πάσχα και το βράδυ θα παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα