29 Μαρτίου 2024 / 6:52 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 6:52 πμ

Τον κατηγορούν για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατ. ευρώ, αλλά τον άφησαν ελεύθερο!

από fimotro

Δεν ξέρουμε εάν με αυτές τις κατηγορίες κάποιος… κανονικός πολίτης σε αυτή τη χώρα θα κυκλοφορούσε ελεύθερος, ο Ψυχάρης πάντως έπεσε στα μαλακά. Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την ολιγόλεπτη απολογία του στον ανακριτή σήμερα ο εκδότης Στ. Ψυχάρης. Ο εκδότης απολογήθηκε για τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής ύψους περίπου 48 εκατ. ευρώ και έφυγε σαν κύριος από την Ευελπίδων! Η απολογία του εκδότη του ΔΟΛ έγινε ενώπιον του ανακριτή για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος που του είχαν αποδοθεί μετά από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ (φορολογικός έλεγχος) από την οποία προέκυψε διαφορά εισοδημάτων ύψους περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ!!! Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός εκδότης κατέθεσε υπόμνημα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και μετά την απολογία του αφέθηκε, μέσα σε 1-2 λεπτά, ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η οποία όμως σε μερικούς μήνες θα αρθεί και αυτή! Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα του 2017…

Να σημειωθεί ότι η δίωξη ασκήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά το πόρισμα που συνέταξε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ολοκληρώνοντας τον έλεγχο εισοδημάτων του εκδότη. Από τον έλεγχο προέκυψε απόκλιση γύρω στα 48 εκατ. ευρώ για την οποία ο Στ. Ψυχάρη, εκλήθη και έδωσε εξηγήσεις σε εισαγγελέα, με υπόμνημα που κατέθεσε. Τώρα πλέον η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε ανακριτή ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον εκδότη.

Το 2016 δεν αποδείχτηκε πάντως «γούρικο» για τον Στ. Ψυχάρη σε βάρος του οποίου άνοιξαν άλλα δύο δικαστικά μέτωπα.

Το ένα αφορά την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει για «επισφαλείς προσωπικές δανειοδοτήσεις ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ», μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το δεύτερο δικαστικό μέτωπο του Στ. Ψυχάρη συνδέεται με την υπόθεση των πόθεν έσχες για την οποία μάλιστα έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Η δίκη του ωστόσο αυτή για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος, εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Σ.Σ. Fimotro : Αυτά βλέπουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και έχουν για τα καλά αντιληφθεί ότι ζουν σε μια χώρα που λέγεται… Ελλάντα! Όπως λέμε… Ουγκάντα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα