18 Απριλίου 2024 / 10:21 πμ
18 Απριλίου 2024 / 10:21 πμ

Τον ανισόπεδο κόμβο Λαχαναγοράς Θεσ/νίκης εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

από fimotro

Τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 (κόμβος Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης), ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της χώρας, παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, κεντρική ομιλία απηύθυνε ο κ. Τζιτζικώστας, τον οποίο προλόγισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας. Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του παρουσίασε όλα τα στοιχεία του έργου, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με 52,6 εκ. ευρώ. Ο Κ16 επί δεκαετίες παρέμενε σε επίπεδο σχεδιασμού, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, και πλέον ολοκληρώθηκε. «Πρόκειται για ένα από τα πιο σύνθετα τεχνικά έργα, που κατασκευάστηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, που πέρα από το γεγονός ότι αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη, αποτελεί και τη Νέα Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια εικόνα πιο σύγχρονη και πιο κοντά στην εικόνα που θέλουμε να έχει η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο Κ16 συμβασιοποιήθηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται το 2011, όμως αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα καθυστερήσεων. «Από τη μία πλευρά, χρειάστηκε να ξεμπλέξουμε ένα απίστευτο κουβάρι εμποδίων, εκκρεμοτήτων και εμπλοκών, για να καταφέρουμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του, εντός χρονοδιαγράμματος, πολύ πριν από την τελική καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2017.

Από την άλλη πλευρά, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε, τις πιο δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που γνώρισε ποτέ η χώρα (capital controls, ύφεση, παγωμένη αγορά, με τις οφειλές του κράτους προς την Περιφέρεια να αγγίζουν ακόμα και τα 40 εκατομμύρια ευρώ, κίνδυνος απένταξης έργων και απειλή δυσβάσταχτων ποσών σε ρήτρες και αποζημιώσεις). Όμως σε κανένα σημείο, ούτε για ένα λεπτό, δεν το βάλαμε κάτω. Αυτή η διοίκηση απέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους και συνθήκες, μπορείς με σκληρή δουλειά να είσαι αποτελεσματικός και να παράγεις έργο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα