25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τι συζήτησαν οι Έλληνες τραπεζίτες με Κονστάντζιο και SSM

από fimotro

Το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχαν τα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάντζιο και με επιτελείς του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) στην Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με πηγές, οι έλληνες τραπεζίτες παρουσίασαν την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συζήτηση περιστράφηκε στην κατάσταση των τελευταίων δύο μηνών, όπου παρατηρείται επιδείνωση των μεγεθών τόσο στο μέτωπο των κόκκινων δανείων όσο και των καταθέσεων.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν και τα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης, με αιχμή τις αδυναμίες του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο είναι μεν αξιόπιστο έχει όμως αποκλείσει, σε μεγάλο βαθμό, από τα διοικητικά συμβούλια και τις επιτροπές των τραπεζών τους Έλληνες.

Το προεδρείο της Ένωσης αλλά και τα στελέχη των επιτροπών της ΕΕΤ ενημέρωσαν τόσο την ΕΚΤ όσο και τον SSM για τις επαφές που είχαν με τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα και για την ανάγκη ψήφισης όλων των νομοθετικών εκκρεμοτήτων όσον αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Κοινός τόπος σε όλες τις συναντήσεις ήταν η ανάγκη να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση καθώς η οικονομία δεν αντέχει μεγαλύτερη καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα