29 Μαρτίου 2024 / 5:53 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:53 μμ

Τι συζήτησαν Κυρ. Μητσοτάκης – Τζο Μπάιντεν

από fimotro

Θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος τέθηκαν στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μία ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Στη συνάντησή τους, την Τρίτη, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε, επίσης, στον γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε, ακόμη, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Βορείου Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της ΝΔ. Επισήμανε, εξάλλου, τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία αυτού του εγχειρήματος.

Ευχαρίστησε, δε, τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τη συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα