29 Μαρτίου 2024 / 5:12 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:12 μμ

Τι θα γίνει με τα 400 εκατομμύρια δάνεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

από fimotro

Μιλώντας καθημερινά για κράτος δικαίου, ποιος εγκέφαλος μπορεί να χωρέσει ότι ο απλός δανεισμένος πολίτης, ο άνθρωπος του μεροκάματου που θέλησε να κάνει ένα άνοιγμα και να δανειστεί τις καλές εποχές,

προ δηλαδή των μνημονίων και σε μια νύχτα έχασε εργασία και έφτασε σε αδυναμία αποπληρωμής του δανείου του θα βομβαρδίζεται καθημερινά από τις εισπρακτικές, ενώ τα δύο μέχρι πρότινος κραταιά κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν υπερδανειστεί και τα δάνεια και των δύο φτάνουν στο εξωφρενικό ποσό των 400.000.000 ευρώ θα συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητα;

Κι όμως συμβαίνει…

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια αυτά σύμφωνα με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

Η ΝΔ οφείλει 210.835.840 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει 189.695.073 ευρώ

Ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως ότι η Attica Bank έχει 10,2 εκατ. δάνεια σε κόμματα και 12,6 εκατ. σε ΜΜΕ.

Το δάνειο της Ν.Δ. ελήφθη με εκχώρηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων του 2013 και του 2014, οι οποίες είχαν ήδη εκδοθεί στην τότε Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς)».

Μάλιστα, προκειμένου να ξεπεραστεί το οικονομικό αδιέξοδο η πρακτική που υιοθετήθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν η χρήση του καθαρού ΑΦΜ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τρέχουσες ανάγκες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του ΠΑΣΟΚ – έσοδα από δωρεές, από οικονομικές καμπάνιες, καταβολή μέρους της αποζημίωσης βουλευτών και ευρωβουλευτών – περνούν στο ταμείο της ΔΗΣΥ και έτσι δεν δεσμεύονται για την εξυπηρέτηση των παλαιών χρεών. Ταυτόχρονα, το κόμμα καταβάλει προσπάθεια για την ένταξη των κόκκινων δανείων του στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραμένει ωστόσο άγνωστο ακόμη εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Άγνωστο παραμένει επίσης και το που κατευθύνθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που σήμερα αποτελούν την “μαύρη τρύπα” των ταμείων του ΠΑΣΟΚ, καθώς ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε πλήρως το περίφημο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του κόμματος.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί για τον έλεγχο που έκαναν οι εταιρίες Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τα χρέη του κόμματος εκτοξεύθηκαν κατά την διάρκεια της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μόνον για τα ταξίδια του προέδρου του κόμματος στο διάστημα έως το 2011 δαπανήθηκαν 53 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 2,2 εκατομμύρια δόθηκαν για τις ανάγκες του γραφείου του προέδρου.

Συμπερασματικά, καθίσταται σαφές ότι τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Σαφώς όμως και θα έπρεπε να υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων για όλο αυτό το όργιο των παράνομων δανειοδοτήσεων. Μένει να δούμε πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμα για να ασχοληθεί κάποιος ουσιαστικά με τις τεράστιες αυτές «μαύρες τρύπες» των κομμάτων και να μη ζημιωθεί άλλο ο ελληνικός λαός.

Πηγή: crashonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα