29 Μαρτίου 2024 / 1:50 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:50 μμ

Τι είπαν στο Πεντάγωνο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του

από fimotro

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επισκέφτηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, την Τρίτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόσεφ Ντάνφορντ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας στη Μεσόγειο και τη Συρία.

«Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια μακροχρόνια φιλία και συνεργασία που έχει τις ρίζες της στις κοινές μας δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των διήμερων επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του αμερικανικού υπουργείου ‘Αμυνας και θα συμμετέχει σε κλειστή εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα