19 Απριλίου 2024 / 1:14 μμ
19 Απριλίου 2024 / 1:14 μμ

Τι είναι το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος με το οποίο παρασημοφορήθηκε ο Μακρόν

από fimotro

«Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του Ελληνικού Κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για την συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο Χωρών μας όσο και για την διασφάλιση (mettre «en marche»)  της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Το Τάγμα του Σωτήρος είναι ιεραρχικά, το ανώτερο Τάγμα Αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και παλαιότερα του Βασιλείου της Ελλάδος.

Η δημιουργία του αποφασίστηκε το 1829, και συγκεκριμένα τελευταίο χρόνο της επανάστασης, από την Δ΄ Εθνική Συνέλευση του Άργου.

Ο Πρώτος αρχηγός του Τάγματος αυτού ήταν ο Βασιλεύς Όθων της Ελλάδος και ο πρώτος άνθρωπος που τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος ήταν ο Βασιλιάς της ΒαυαρίαςΛουδοβίκος Α΄, πατέρας του Βασιλιά Όθωνα κατά την ημέρα της θεμελίωσης των Ανακτόρων Αθηνών το 1836.

Με το παράσημο αυτό έχουν τιμηθεί στο παρελθόν -μεταξύ άλλων- ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, η Μαργαρίτα της Δανίας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Σέρτζιο Ματερέλα, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’.

Μετά την παρασημοφόρησή του, ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη μεγάλη αυτή τιμή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα