25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τι απαντά η Μέρκελ στις επικρίσεις Τραμπ

από fimotro

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέκρουσε χθες τις νέες επικρίσεις για το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα από μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε μιλώντας σε κορυφαία στελέχη της ΕΕ πως το Βερολίνο συμπεριφέρεται «πολύ άσχημα» όσον αφορά το εμπόριο κι ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πουλάνε υπερβολικά πολλά αυτοκίνητα στη χώρα του.

Η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους ότι εξήγησε στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Σικελία πως το πλεόνασμα των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών οφείλεται σε λόγους που η Γερμανία εν μέρει αδυνατεί να ελέγξει, ενώ υπογράμμισε επίσης ότι οι γερμανικές άμεσες επενδύσεις στις ΗΠΑ δημιουργούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συσταθεί μια κοινή ομάδα εργασίας επιφορτισμένη με την ανταλλαγή πληροφοριών για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, ένα βήμα που σύμφωνα με γερμανούς αξιωματούχους έχει τον στόχο να προλάβει τυχόν τιμωρητικές ενέργειες από μέρους της Ουάσινγκτον που θα οφείλονται σε μια ελλιπή εικόνα.

Οι δύο ηγέτες έθιξαν εκ νέου το ζήτημα αυτό αφού γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν χθες πως ο Τραμπ επέκρινε με δριμύτητα τις πρακτικές της Γερμανίας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα