28 Μαρτίου 2024 / 11:23 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:23 μμ

Τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου «Ελπίς» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

από fimotro

Τη νέα πτέρυγα της οφθαλμολογικής και ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Ελπίς» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας, του δημάρχου Αθηναίων Γεωργίου Καμίνη, γιατρών και νοσηλευτών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.
Ακολούθησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του νοσοκομείου και ο δήμαρχος Αθηναίων, οι οποίοι μίλησαν για τη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας, που έχει σταθεί αρωγός τόσα χρόνια στο έργο τους.
Τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ κατά την υποδοχή τους παρίσταντο ο εφημέριος του παρεκκλησίου του νοσοκομείου π. Δαμιανός Τρίκος, ο πρόεδρος και ο διοικητής του νοσοκομείου.
Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» συμπληρώνει 170 χρόνια λειτουργίας και αδιάλειπτης κοινωνικής συνεισφοράς στην ελληνική κοινωνία. Ιδρύθηκε το 1842 ως Δημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας, όπου και λειτούργησε ως το 1971 όταν μεταστεγάστηκε στις σημερινές του εγκαταστάσεις.
Από το 1983 εντάσσεται στο ΕΣΥ και διαθέτει ένα πλήρες σύστημα περίθαλψης. Συμμετέχει με υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νέο θεσμό των απογευματινών ιατρείων και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα