29 Μαρτίου 2024 / 7:47 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:47 πμ

Καταργείται ο νόμος Παρασκευόπουλου

από fimotro

Μεγάλες ανατροπές και σημαντικές αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ώστε, όπως υπογράμμισε, «να μην χρειάζεται η κυβέρνηση να εισηγείται και η Βουλή να ψηφίζει νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών» προαναγγέλλοντας την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, τον οποίο είχε προλάβει να… καταργήσει λίγες ώρε πριν ο ίδιος ο πρώην υπουργός!.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη για τις φυλακές Δράμας, πήρε αποστάσεις από τις διατάξεις που οδηγούν σε πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων, όπως είναι ο περίφημος νόμος Παρασκευόπουλου, επισημαίνοντας ότι είναι πιο χρήσιμη η εκλογίκευση των ποινών.

Ο ίδιος, δε, έσπευσε να αποποιηθεί την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης, λέγοντας ότι «την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης δεν την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ και σωστά τα έπαιρνε τα μέτρα αυτά -παρά το γεγονός ότι επί των νόμων αυτών υπήρχε επανεμπλοκή κρατουμένων σε παράνομες πράξεις. Τα παίρνατε σωστά τα μέτρα, γιατί η κατάσταση στις φυλακές ήταν οριακή. Εμείς παραλάβαμε μια κατάσταση, για την οποία η χώρα ελέγχθηκε πολλαπλώς και επεβλήθησαν πρόστιμα. Θεωρήσαμε ότι, αντί να πληρώνουμε πρόστιμα και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι, αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στην καλύτερη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος».

Ο υπουργός προανήγγειλε ουσιαστικά την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, λέγοντας ότι «με την μεταρρύθμιση που θα γίνει στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές των δικαστηρίων, ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να ψηφίζει και η κυβέρνηση να εισηγείται αποσυφορητικούς νόμους και να επεμβαίνει στις αποφάσεις δικαστηρίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα